Hypotheken

Een hypotheek is een lening van een bank of verzekeraar die binnen 30 jaar terug betaald moet worden. Er kan evt. verlengd worden, maar na 30 jaar is de rente in ieder geval niet meer aftrekbaar.
Voor ons hypotheekadvies brengen wij je een vast bedrag in rekening, dit bespreken wij in ons eerste gesprek. Wij ontvangen geen provisie van de partij waar de evt. hypotheek wordt ondergebracht.

Starter oftewel eerste woning
Bij de aankoop van een eerste woning zetten wij de verschillende hypotheekvormen helder voor je op een rij. We nemen ruim de tijd om alle ‘voors’ en ‘tegens’ van de verschillende mogelijkheden aan je uit te leggen. Je kunt tenslotte alleen een juiste keuze maken wanneer je de gevolgen en mogelijkheden op de lange termijn goed in beeld hebt.

Volgende woning
Je kunt om verschillende redenen een andere woning aan willen kopen. Hopelijk kun je dan een mooi bedrag aan overwaarde meenemen van de ene naar de andere woning. Maar wat kun je met die overwaarde? Kan de oude hypotheek bijv. ook meegenomen worden? Passen de lopende verzekeringen nog wel bij een nieuwe hypotheek? Samen kijken we wat het beste bij je past.

Oversluiten
Oversluiten is een van de mogelijkheden die aan de orde komt wanneer de rente laag is. Maar daarmee is de boete die je moet betalen voor het eerder aflossen van de lening vaak hoog. Wat is dan verstandig? In ons advies betrekken we de fiscale gevolgen, de hoogte van de oversluitkosten en de evt. boete. Zo kun je tot een goede beslissing komen.